Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Budapest képes leírás: Mira - Virág [2. oldal]
részletek »

Budapest: Mira - Virág [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: hastancoktatas.tlap.hu » Budapest
Keresés
Találatok száma - 36 db
Mira Hastánc

Mira Hastánc

Orientális tánctanítás kezdőknek: (amit az óráimon megtanulhatsz) - Testi bemelegítés, lelki ráhangolás - Izolációs technikák - Alapmozdulatok és pózok elsajátítása - Testtudat-fejlesztés: nyújtás, erősítés, viszonyulások a testben - Térbeli tájékozódás, mozgáshatárok tágítása - Improvizációs készség feljesztés - Önbizalom megerősítése, testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtése - Eszközhasználat - Zene-és ritmus fajták

Nefer - hastáncoktatás

Nefer - hastáncoktatás

Nem vagy elégedett a külsőddel? nem tudsz lefogyni? túl soványnak tartod magad? ettől még lehetsz csinos és nőies! találd meg a benned rejlő igazi nőt, és ismerd meg a mesés kelet világát a hastáncon keresztül, alak-, és lélekformálás a hastánc segítségével várlak szeretettel - kezdjünk együtt!

Nese - Komáromi Judit

Nese - Komáromi Judit

Komáromi Judit vagyok, a táncos nevem NESE (jelentése=jókedv, vidámság). A törökök neveztek el így, és így csöppentem bele a hastánc világába is. Amit tanultam, azt a sorsnak és a " cingene"-knek (azaz cigányoknak) köszönhetem, valamint az ízig-vérig szabadszellemű alkotókkal való röpke, ám de termékeny találkozásoknak, nemzetközi fesztiváloknak. Az utcák ihlettel teli elevenségének orientális kavalkádjából származik tudásom. Mert a tánc beavatás, én is csak ezt taníthatom.

Nitah Oriental Studio

Nitah Oriental Studio

A hastánc mindaz, amelyben minden nő; önmagára találhat. Nem csupán zene és mozgás összhangban. Nem csupán tánc, hanem művészet, szívvel-lélekkel. Harmónia, egyensúly, szépség. Táncolni szabadság, tanulni öröm, tanítani hivatás;

Óbudai kulturális központ

Óbudai kulturális központ

HASTÁNC - az Óbudai kulturális központban haladó hétfőn, csütörtökön 19-21 óráig, szeptember 9-én, kedden 18-19 óráig új, kezdő csoport indul. Jelentkezés és információ: Vivien 06-20-360-6237, Celli 06-20-914-1963.

Oktogon Tánc Centrum

Oktogon Tánc Centrum

hastánc ősi termékenységi táncból ered. Habár előfordult, hogy csupán szexuális izgatási szándékból táncolták, elsősorban azonban mégis mágikus céllal adták elő: az új élet, gyarapodás, a lélek örökléte elnyerése céljából. A hastánc ma is a közép-keleti arab, s török kultúra szerves része, s mint a nőiség tánca, az egész világot meghódította. A nő, mint a termékenység szimbóluma jelenik meg benne, a nőiség minden aspektusával együtt: szerelem, odaadás, anyaság, alázat, büszkeség, fájdalom, öröm, stb., minden megélhető és kifejezhető ebben a táncban. A hastáncot egész testtel táncolják, nem csak hassal.

Opera Tánccentrum

Opera Tánccentrum

A hastánc vagy orientális tánc keleti eredetű táncok összefoglaló elnevezése. Céljai szerteágazóak lehetnek, egyesek bemutatókon, előadásokon bűvölik el vele a közönséget, megint mások csak maguknak táncolnak, és az önkifejezés egy eszközének tekintik. Nyugaton a tánc egy formája, kikapcsolódás és szórakozás, emellett máig megmaradt Ázsia és Afrika egyes tájain közösségi, rituális táncnak. Budapest, 1061, Andrássy út 27. (Bejárat a Hajós utca felől!!!)

Oriental Dance Academy

Oriental Dance Academy

Oriental Dance Academy Hungary - Magyarország első hastánc akadémiája. Friss hírek, workshopok és minden ami hastánc!

Orienthalia - Győrfi Katalin

Orienthalia - Győrfi Katalin

2000 óta tanítom a hastáncot. Barcelónában kezdtem, és 2001 óta itthon, Budapesten tanítok. Két gyermek édesanyja vagyok. A kislányom születése volt a legerősebb motivációm ahhoz, hogy végre elkezdjek hastáncolni. A nő alaptermészete a lágysággal és nyugalommal áthatott szépség. Ezért hívom az Orientális táncot a nők jógájának, mert segítségével testi és lelki egyensúlyunkat találjuk meg. A hastáncba tehát nem betörni, hanem belelágyulnikell. A nő ereje ebben rejlik. Izomfejlesztés a hastáncban a mély, intim szinteken történik, főleg ott erősödünk, miközben táncolunk az örömben.

Hirdetés
Ranadance tánciskola

Ranadance tánciskola

Igényes hastánc műsorok és hastánc tanítás kis csoportokban - hagyományos és kortárs megközelítésben is. A hastánc függetlenített mozdulatokra és néhány lépésre épülő mozgásfajta. A függetlenített mozgás egyrészt azt jelenti, hogy egy-egy testrészt a többitől elszigetelve mozgatunk, másrészt azt, hogy a gerinc egy-egy szakaszát függetlenítve mozdítjuk. Minél jobban tudunk izolálni, annál tudatosabban őrizzük meg, illetve állítjuk vissza a gerinc mozgékonyságát, kímélve a hétköznapokban túlterhelt kulcspontokat (C1-C2, C7-T1, T11-T12, T12-L1, L5-S1). És természetesen minél jobban tudunk izolálni, annál szebbek lesznek a mozdulatok. Eredete és története találgatásokkal teli. Három közkeletű elmélet szól az eredetéről: az egyik szerint törzsi termékenységi táncból; a másik szerint mezopotámiai szakrális prostitúcióból (a meddő asszonyok a templomokban rituálisan szeretkeztek az arra járókkal, és jutalmul az együttlét gyümölcse, ha megfogant, az övék maradt); a harmadik szerint törzsi szülőtáncokból fejlődött ki. Ha érdekel a hastánc eredete és története, ajánlom Wendy Buonaventura, Serpent of the Nile: Women and Dance in the Arab World című könyvét. Ma sokféle szerepet tölt be. Egyiptomban többnyire szórakoztató látványosság, termékenységi táncként lakodalmakon fordul elő. Nyugaton, ahol hastáncként, orientális táncként, raqs sharqiként ('a Kelet tánca'-ként) nevezik meg...

Ranee - Farkas Renáta

Ranee - Farkas Renáta

Minden kedves érdeklődőt az Aranytíz Művelődési Központba várok szeretettel, ahol parkettás, tükrös teremben, kellemes környezetben sajátíthatják el a hastánc mozdulatait. Az órák bemelegítéssel kezdőnek, melyek a gerinctorna és jóga elemein alapszanak. Bp., VI., Andrássy út 26. Bejárat a Hajós u. felől Bp., V. Arany János u. 10., I. emelet, Legyezőterem

Révész Judit - Oriental Fantasy

Révész Judit - Oriental Fantasy

Hastánc nagyon sokoldalú és sokrétű műfaj, így folyamatosan lehet és kell is tanulni! Ezért a tanítás mellett is folyamatosan képzem magam és igyekszem fejleszteni a tudásomat! Részt veszek magyar és külföldi mestertanárok kurzusain is: Sefirah, Tóth Bea, Hadia, Leyla Jouvanna, Sahra Saeeda, Magdy el-Leysi...

Rihana - Békásmegyer

Rihana - Békásmegyer

A hastáncot sok millióan űzik korra és testalkatra való tekintet nélkül szerte a világon. Kíméletes mozgásforma, mely a rohanó stresszel teli életünkbe felüdülést és kikapcsolódást hoz. Varázslatos keleti zenék, hangulatos órák várnak minden kedves érdeklődőt!

Shira - Szeráj hastánciskola

Shira - Szeráj hastánciskola

Shira vagyok. Jelenleg a Szeráj Hastánciskola vezető tanáraként Budapesten a harmadik kerületben tanítok. Az egyiptomi stílus lágysága dinamikája, változatossága fogott meg legjobban, így az óráimon nagyrészt a raqs sharki mozgásanyagát tanítom.

Tribal Style - Kriszta

Tribal Style - Kriszta

A törzsi hastáncot sem kerülte el az átalakulás. Mára már több irányzat van ebből is. Magyarországon a törzsi táncot is úgy tanítják, táncolják mint a közismert hastáncot- koreográfia, fellépések, verseny . Az eredeti, a klasszikus FBCD stílus alkalmas az igazi szabadidő sportra, én ezt képviselem. M.Á.Kondi III. ker. Kunigunda u. 35. a Márton Áron Kollégium konditerme Hétfő 20-tól Budai Callanetics Stúdió II. ker. Margit krt. 48. I/9 Szerdán 19-tól, Pénteken 16,30-tól

Virág Judith - Törzsi hastánc

Virág Judith - Törzsi hastánc

2003-ban kezdtem Joós Juditnál táncolni, akit mai napi a Mami-nak tekintek, ő indított el ezen az úton, amiért nagyon hálás vagyok neki. A törzsi stílus amerikai közvetítéssel jutott el hozzánk, és a közel-keleti, észak-afrikai, indiai stílusok és európai cigánytáncok elemeinek elegye. Jellegzetességei az erőteljes, dinamikus zene, a gazdagon díszített ruhák, ékszerek és kiegészítők, turbánok, virágos fejdíszek, és emellett az energikus, lendületes mozdulatok és feszes, erőt sugárzó pózok. Sok irányzata alakul ki, amelyet én is táncolok és tanítok: a klasszikus (ethnic) tribal, a tribal fusion és a tribal cabaret.

Tuti menü