Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dél-Alföld képes leírás - Hastánc oktatás.tlap.hu
részletek »

Dél-Alföld - Hastánc oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hastancoktatas.tlap.hu » Dél-Alföld
Keresés
Találatok száma - 5 db
BellyJade Hastánciskola Mezőberény

BellyJade Hastánciskola Mezőberény

Hastáncoktatás Békés-megyében. Fellépés, műsorszolgáltatás. Egyéni és csoportos képzések. Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a hastánc. Minden korosztálynak ideális a testi,lelki,szellemi egyensúly elérésében és megtartásában. Egyaránt táncolhatják kismamák, nagymamák,gyerekek,lányok és asszonyok. A hastánc alapvetően improvizatív műfaj,amelynek segítségével nap mint nap átélhetjük a nőisség formáit,magabiztosabbak lehetünk.A hastánc segítséget nyújt a helyes testtartás és levegővétel elsajátításában is. Az hastánc tulajdonképpen nem csak tánc, hanem a létezés egy formája, egyszerűen inspirál a nőiesség megélésére. Megtanít adni, lélekből, igazán. Megtanít eltörölni az önsajnálatot, elfogadni másokat, külön értelmet kap az a szó: tolerancia. Eltörli az unalmat és a hétköznapiságot az életből, békében élhetek önmagammal, helyrebillenti az önértékelést, megismertet az ellazulás, az önelfogadás, az önbizalom új érzéseivel... Fitten tar, kondicionál, nőiessé tesz. Segít túllépni a bennünk rejlő gátlásokon, megtanít koncentrálni, elengedni mindent, ami eltereli a figyelmet... ... és hogy ha a helyzet reménytelennek is tűnik, ha mégoly gyenge és kiszolgáltatott is valaki, néha nincs mit tenni, mint fenekestül felfordítani a világot, átformálni a magunk kedve szerint és újáteremteni. Ehhez is erőt ad ez a tánc.

Hajós, Kalocsa - Hanah Hastánc

Hajós, Kalocsa - Hanah Hastánc

Egyéni és csoportos hastáncoktatást vállalok Bács-Kiskun megyében és környékén. Főleg Hajós és Kalocsa vonzáskörében.

Kecskemét -  Kahena lányai

Kecskemét - Kahena lányai

A csoport 2005 szeptembere óta színesíti a Grapevine Tánciskola palettáját. Számos helyi és országos rendezvényen szerepeltünk már, valamint versenyeken is megmutattuk magunkat. 2008 márciusában egy hastánc tábor keretében Tunéziában is kaptunk fellépési lehetőséget, amelynek nagy sikerrel tettünk eleget.

Kecskemét - Yasmillah

Kecskemét - Yasmillah

A foglalkozások keretében a résztvevők megismerkednek a hastánc mozdulatvilágával, irányzataival, a tánc során használatos eszközökkel (fátyol, bot, ujjcintányér), történetével, kultúrájával. Az alapmozdulatokat kombinációkba, majd koreográfiákba rendezzük, melyeket különböző rendezvényeken, gálákon, versenyeken mutatunk be. A koreográfia elsajátításán kívül hangsúlyt fektetünk a test izmainak megmozgatására a Balla Tünde Aziza által kidolgozott bellyfit elnevezésű erősítő-nyújtó edzésrendszer alkalmazásával. A tanulást az egyéni tánckészség fejlesztése és a mozdulatok játékos elmélyítése színesítik.

Szeged - Aisha hastánc

Szeged - Aisha hastánc

2003 februárja óta foglalkozom hastánccal. Számomra a hastánc nem csupán egy tánc a sok közül, hanem önmegvalósítás, érzelemkifejezés. Nem szükséges hozzá partner, így bármikor művelhetem, akár örömömben vagy bánatomban. Hastánc tanulmányaimat Czeglédi Editnél kezdtem, másfél évig az Afro-Jazz tánccsoportban, majd a Nadah hastáncnál fejlesztettem tovább tudásomat. Táncoktatói oklevelet szereztem Azizánál, 2007. szeptemberében.

Tuti menü