Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dél-Dunántúl képes leírás - Hastánc oktatás.tlap.hu
részletek »

Dél-Dunántúl - Hastánc oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hastancoktatas.tlap.hu » Dél-Dunántúl
Keresés
Találatok száma - 9 db
Dombóvár - Amulett Hastánccsoport

Dombóvár - Amulett Hastánccsoport

2004 januárja óta működik a Dombóvári Amulett Hastánccsoport. Azóta rendszeresen fellépünk Dombóváron és környékén. Minden évben részt veszünk a dombóvári Péter-Pál napi vígasságokon, Civil Fesztiválon 30 perces műsorral és évente egyszer saját estet is tartunk 1,5 órás bemutatkozással a város színháztermében. Továbbá előadásaink vannak Balaton parti fesztiválokon. Repertoárunkban szerepel tradicionális egyiptomi hastánczene, dobszóló, rádiós slágerek (Shakira, Tarkan, Arash). Táncolunk fátyollal, bottal, gyertyával, csörgődobbal.

Mohács - Shamila

Mohács - Shamila

"A művészet varázs, mely átalakít. A könnycseppet persze gyöngyszemmé nem. Az embert emberebbé azonban igen." (Poszler György) "Hastánc: A nőiesség és a hódítás tánca. A hastánc sok ezer éves női műfaj, matriarcháli társadalmak termékenységi táncaiból ered. Idővel vallási tartalma elveszett és előtérbe került erotikus töltete. Az arab kultúrának szerves része, olyannyira, hogy azokban az országokban valóságos sztárokként tartják nyilván a legjobb művelőit."

Nazmiye Gyöngyszemek

Nazmiye Gyöngyszemek

Érdekel a hastánc? Vagy csak szívesen megismernéd? Netán tanulni is szeretnél? Mit szólnál, ha mindezt egy családias, baráti légkörben tehetnéd meg? Persze ehhez egy szakképzett oktató is "jár". Lehet, hogy csupán kellékeket, ruhákat vagy egyéb díszeket keresel? Itt megtalálod! Nazmiye Hastánstúdió széles választéka minden bizonyára kielégíti vágyaidat. Csak ne légy túl messze Pécstől. ;-)

Pécs - Gyenis Boglárka

Pécs - Gyenis Boglárka

Vajda Mónikánál kezdtem táncolni; sok örömöt leltem ezekben az órákban, a közös táncokban. Az első fesztiválok élménye is ide kötődik. Aztán éreztem, hogy amit én ki akarok fejezni a táncommal, az egy másik stílusban van. Megtaláltam a törzsit, A Joós Juditot. Az erő, és a vitalitás, ami belőle áradt, magával ragadott. Judit adott és ad nekem teret ma is. A szavaival élve Ő a Törzs, s én vagyok az Ő messzi, pécsi ága. Ebből jött a törzsi fúzió. Szeretem azt a szabadságot a fúzióban, ami benne rejlik. Ebben a stílusban tudom kifejezni, és kreatív csatornába terelni, mindazt, ami bennem van: a fájdalmat, szenvedélyt, örömöt, az erőmet, a Harcost, a Nőt...

Pécs - Indzsi Deniz

Pécs - Indzsi Deniz

A hastáncot, mint tradicionális táncot öt éves koromban kezdtem el tanulni a nagymamámtól, aki a törökországi Izmírből származott. Tőle kaptam a nevemet is, melyet ma művésznévként használok: Inci (ejtsd: Indzsi), jelentése gyöngy, valamint Deniz, jelentése tenger. Mivel nyaraimat távolban élő családomnál töltöttem, alkalmam volt megismerni az ottani csodálatos kultúrát, így a tánckultúrát is. Tanulhattam többek között török folklór táncokat: harci táncot, kardtáncot, körtáncokat és természetesen hastáncot, melynek tudománya - ahogy az hagyományosan szokás - anyáról leányra szállt felmenőim között. Szinte minden hétvégén összejött az a rokonokból, barátokból álló női társaság, akik csak úgy, saját maguk szórakoztatására hastáncoltak. Ezekre a bulikra ma is szívesen gondolok vissza.

Seymen Krisztina Nurgül - Pécs

Seymen Krisztina Nurgül - Pécs

9 éves korom óta táncolok. Több műfajt is kipróbáltam, de ami legközelebb áll a szívemhez az a roman havasi, a török cigánytánc és az azzal rokon török hastánc. 2000-ben ismerkedtem meg vele és rögtön bele is szerettem. Ez az, amelyben igazán ki tudom fejezni önmagam. Csodálatos érzés, amikor állok a színpadon és megszűnik körülöttem minden, nem létezik más csak a zene és én. Fellépéseket vállalok szólóban és csoportosan is, bővebb infó a honlapomon. Boldogsággal tölt el a tanítás is: az, amikor segíthetek másoknak, hogy megtalálják és megerősítsék magukban a nőt, valódi értékeiket, az önbizalmukat. 4 éves kislányommal születésétől kezdve táncolunk együtt, közös táncainkat - melyet közös játéknak is nevezhetek - , a szeretet és meghittség járja át. 2009 novemberében fejeztem be a Balla Tünde Aziza által vezetett hastáncoktatói képzést, /PL-2597 FAT akkreditált. Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam. Hiszem, hogy aki akar tanulni, az mindig talál rá lehetőséget. Török kapcsolataim révén folyamatosan fejlesztem magam. A hastánc mellett más táncokkal is foglalkozom. Moderntánc órákra járok. Tanultam szakrális indiaitánc alapokat és bollywood-ot is.

Siklós - Kelet rezdülése orientális tánccsoport

Siklós - Kelet rezdülése orientális tánccsoport

2002 elején egy rövid hastánc tanfolyamon találkoztunk. Megízleltük, megszerettük és az akkori csapatból négyen együtt maradtunk. Lelkesen gyakoroltuk a megtanult mozdulatokat, koreográfiát. Még ez év őszén sikerült kapcsolatba kerülnünk a Mahasti stúdió oktatójával, Elter Évával (Nazreen). Ő lett az oktatónk, aki igazán bevezetett a hastánc rejtelmeibe. Tudásunk bővülésével bátrabbak lettünk, fellépéseket vállaltunk szűkebb és tágabb környezetünkben. Egyre többen kerestek meg minket, hogy szeretnének velünk táncolni. Sokan jöttek, sokan lemorzsolódtak, sokan maradtak.

Siófok - Pirgl Enikő

Siófok - Pirgl Enikő

Pirgl Enikőnek hívnak, gyermekkorom óta álmodoztam arról, hogy egyszer majd hastáncosnő lehetek... 18 éves koromban, 2003-ban beiratkoztam első tánctanárnőm, Kéhl Kata hastánc óráira és megváltozott minden...a tánc lett az Életem.

Zalaegerszeg - Nasreen

Zalaegerszeg - Nasreen

A hastánc évekkel ezelőtt véletlenszerűen lépett be az életembe. Akkoriban kezdtem el dolgozni mérnökként az Opelnél, estéimet pedig aerobic órákon illetve edzőként töltöttem el. Valami újdonságot kerestem, így léptem be első hastánc órámra. Az orientális tánc iránti szenvedélyem már az első órákon kialakult, majd szinte észrevétlenül a mindennapjaim részévé vált. Szenvedélyem azóta is töretlen, olyannyira, hogy 2007 végén feladtam akkori főállásom és azóta teljes egészében csak a táncnak szentelem az életemet. Szerencsésnek tartom magamat, hiszen úgy érzem megtaláltam az igazi életutamat, a hobbyt, mely egyben a fő hivatásommá is vált időközben. Jelenleg esténként oktatok, emellett napközben saját hastánc ruha és tea szaküzletemet vezetem Zalaegerszegen.

Tuti menü