Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hastánc oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Miskolc - Pécs [4. oldal]
részletek »

Hastánc oktatás képes leírás: Miskolc - Pécs [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: hastancoktatas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 100 db
Miskolc - Tiáma

Miskolc - Tiáma

Tiáma a németországi hastánc-hullám első generációjához tartozik. Az orientális táncművészet képzett táncosnője rangot az Európa-szerte ismert kölni tánciskolákban végezte. MASHALLAH Iskola az orientális táncművészetért Shahrazad, 50733 Köln-Nippes, ART OF DANCE ISTAR hastánciskolája 50667 Köln, Breite Str. 1 AZ ORIENTÁLIS táncművészet KÉPZETT TÁNCTANÁRNŐJE rangot a LEYLA JOUVANA (világszerte ismert táncművésznő és az Európai Hastáncfesztivál rendezője) stúdióban szerezte. Stílus: klasszikus modern egyiptomi, amerikai és a kairói hastáncstílus individuális keveréke az alkalomtól és a hangulatomtól függően. Mint tanárnő, ezeket a táncstílusokat adom tovább.

Mohács - Shamila

Mohács - Shamila

"A művészet varázs, mely átalakít. A könnycseppet persze gyöngyszemmé nem. Az embert emberebbé azonban igen." (Poszler György) "Hastánc: A nőiesség és a hódítás tánca. A hastánc sok ezer éves női műfaj, matriarcháli társadalmak termékenységi táncaiból ered. Idővel vallási tartalma elveszett és előtérbe került erotikus töltete. Az arab kultúrának szerves része, olyannyira, hogy azokban az országokban valóságos sztárokként tartják nyilván a legjobb művelőit."

Mór - Shazadi

Mór - Shazadi

Szatzger Cecília Shazadi vagyok. 2000 -ben egy külföldi utam során ismerkedtem meg a hastánccal, majd ezt követően Magyarországon tanultam. Első tanárom Kissné Pusztai Gabriella vezetett be a hastánc misztikus világába, a mozdulatok rejtelmeibe. Majd számos hazai és külföldi, ismert, kevésbé ismert táncostól, tanártól tanultam. Jelenleg is csiszolom és gyarapítom tudásomat. 2008. Július folyamán Törökországban és Egyiptom/Sharm El Sheihkben rengeteg új dolgot tanultam az orientális tánc területén, és autentikus táncokkal bővítettem tudásomat. Táncolok klasszikus értelemben vett raqs sharkit, modern hastáncot, és marokkói, libanoni, török, jordán táncelemekkel átszőtt táncokat. Kedvenceim az eszközös táncok, kard, gyertya, egy ill. több fátyol, bot, csörgődob, ujjcin, íziszfátyol. Ezek rendszeresen szerepelnek műsoraimban is. Nem idegen számomra az élő dobra való tánc sem.

Mosonmagyaróvár - Dzsinna Hastánciskola

Mosonmagyaróvár - Dzsinna Hastánciskola

A DZSINNA Hastánciskola, kortól és alkattól függetlenül minden táncolni vágyó hölgyet szeretettel vár! A kezdő tanfolyamokon a hastánc alapjait lehet elsajátítani és megismerkedni a különböző stílusok egyes jellegzetességeivel. A középhaladó és haladó tanfolyamokon tradicionális és modern stílusban előadott botos, fátylas, csörgődobos, gyertyás koreográfiákat és dobszólókat tanulunk.

Nabilah Hastáncoktatás

Nabilah Hastáncoktatás

Hosszú évek tapasztalata azt mutatja a hastánc végérvényesen elterjedt Magyarországon.Népszerűségét annak köszönheti,hogy egyedül is táncolható,abszolút nőies és bármely korosztályhoz tartozó hölgy elkezdheti. Honlapomon képek,egyéb információk mellett, megtalálod hol és milyen időpontokban várlak óráimra.Kérdés esetén a megadott elérhetőségeken bátran írj! Szeretettel várok minden kedves Hölgyet! Bodoky Erika/Nabilah hastánctanár

Nazmiye Gyöngyszemek

Nazmiye Gyöngyszemek

Érdekel a hastánc? Vagy csak szívesen megismernéd? Netán tanulni is szeretnél? Mit szólnál, ha mindezt egy családias, baráti légkörben tehetnéd meg? Persze ehhez egy szakképzett oktató is "jár". Lehet, hogy csupán kellékeket, ruhákat vagy egyéb díszeket keresel? Itt megtalálod! Nazmiye Hastánstúdió széles választéka minden bizonyára kielégíti vágyaidat. Csak ne légy túl messze Pécstől. ;-)

Nefer - hastáncoktatás

Nefer - hastáncoktatás

Nem vagy elégedett a külsőddel? nem tudsz lefogyni? túl soványnak tartod magad? ettől még lehetsz csinos és nőies! találd meg a benned rejlő igazi nőt, és ismerd meg a mesés kelet világát a hastáncon keresztül, alak-, és lélekformálás a hastánc segítségével várlak szeretettel - kezdjünk együtt!

Nese - Komáromi Judit

Nese - Komáromi Judit

Komáromi Judit vagyok, a táncos nevem NESE (jelentése=jókedv, vidámság). A törökök neveztek el így, és így csöppentem bele a hastánc világába is. Amit tanultam, azt a sorsnak és a " cingene"-knek (azaz cigányoknak) köszönhetem, valamint az ízig-vérig szabadszellemű alkotókkal való röpke, ám de termékeny találkozásoknak, nemzetközi fesztiváloknak. Az utcák ihlettel teli elevenségének orientális kavalkádjából származik tudásom. Mert a tánc beavatás, én is csak ezt taníthatom.

Nitah Oriental Studio

Nitah Oriental Studio

A hastánc mindaz, amelyben minden nő; önmagára találhat. Nem csupán zene és mozgás összhangban. Nem csupán tánc, hanem művészet, szívvel-lélekkel. Harmónia, egyensúly, szépség. Táncolni szabadság, tanulni öröm, tanítani hivatás;

Hirdetés
Nyíregyháza - Szabó Kata Hastánc

Nyíregyháza - Szabó Kata Hastánc

Hastáncot oktatok, hastánc tanfolyamokat szervezek, és hastánc fellépéseken veszek részt Nyíregyházán és környékén. Egyiptomi stílusú hastánccal, koreográfiákkal - fátyollal, Ízisz fátyollal, botos tánc, gyertyás tánc valamint darbuka dobszólóval imerkedhetnek meg a tanfolyamon valamint a fellépéseken. Nőies mozgásra vágyó és fittséget, kedvelő hölgyeket szeretettel várunk csoportunkba, kortól és testalkattól függetlenül. Nyíregyházán és Nyíregyházától 80 km-es körzetben vállalunk fellépéseket rendezvényekre: falunapok, sportnapok, ezoterikus hétvégék hangulatossá tételéhez. Ünnepi alkalmakra: születésnap, névnap, leánybúcsú, legénybúcsú, esküvőkre, osztálytalálkozókra valamint olyan alkalmakra ahol jókedvet szeretnék fokozni e nőies tánccal.

Óbudai kulturális központ

Óbudai kulturális központ

HASTÁNC - az Óbudai kulturális központban haladó hétfőn, csütörtökön 19-21 óráig, szeptember 9-én, kedden 18-19 óráig új, kezdő csoport indul. Jelentkezés és információ: Vivien 06-20-360-6237, Celli 06-20-914-1963.

Oktogon Tánc Centrum

Oktogon Tánc Centrum

hastánc ősi termékenységi táncból ered. Habár előfordult, hogy csupán szexuális izgatási szándékból táncolták, elsősorban azonban mégis mágikus céllal adták elő: az új élet, gyarapodás, a lélek örökléte elnyerése céljából. A hastánc ma is a közép-keleti arab, s török kultúra szerves része, s mint a nőiség tánca, az egész világot meghódította. A nő, mint a termékenység szimbóluma jelenik meg benne, a nőiség minden aspektusával együtt: szerelem, odaadás, anyaság, alázat, büszkeség, fájdalom, öröm, stb., minden megélhető és kifejezhető ebben a táncban. A hastáncot egész testtel táncolják, nem csak hassal.

Opera Tánccentrum

Opera Tánccentrum

A hastánc vagy orientális tánc keleti eredetű táncok összefoglaló elnevezése. Céljai szerteágazóak lehetnek, egyesek bemutatókon, előadásokon bűvölik el vele a közönséget, megint mások csak maguknak táncolnak, és az önkifejezés egy eszközének tekintik. Nyugaton a tánc egy formája, kikapcsolódás és szórakozás, emellett máig megmaradt Ázsia és Afrika egyes tájain közösségi, rituális táncnak. Budapest, 1061, Andrássy út 27. (Bejárat a Hajós utca felől!!!)

Oriental Dance Academy

Oriental Dance Academy

Oriental Dance Academy Hungary - Magyarország első hastánc akadémiája. Friss hírek, workshopok és minden ami hastánc!

Orienthalia - Győrfi Katalin

Orienthalia - Győrfi Katalin

2000 óta tanítom a hastáncot. Barcelónában kezdtem, és 2001 óta itthon, Budapesten tanítok. Két gyermek édesanyja vagyok. A kislányom születése volt a legerősebb motivációm ahhoz, hogy végre elkezdjek hastáncolni. A nő alaptermészete a lágysággal és nyugalommal áthatott szépség. Ezért hívom az Orientális táncot a nők jógájának, mert segítségével testi és lelki egyensúlyunkat találjuk meg. A hastáncba tehát nem betörni, hanem belelágyulnikell. A nő ereje ebben rejlik. Izomfejlesztés a hastáncban a mély, intim szinteken történik, főleg ott erősödünk, miközben táncolunk az örömben.

Pécs - Gyenis Boglárka

Pécs - Gyenis Boglárka

Vajda Mónikánál kezdtem táncolni; sok örömöt leltem ezekben az órákban, a közös táncokban. Az első fesztiválok élménye is ide kötődik. Aztán éreztem, hogy amit én ki akarok fejezni a táncommal, az egy másik stílusban van. Megtaláltam a törzsit, A Joós Juditot. Az erő, és a vitalitás, ami belőle áradt, magával ragadott. Judit adott és ad nekem teret ma is. A szavaival élve Ő a Törzs, s én vagyok az Ő messzi, pécsi ága. Ebből jött a törzsi fúzió. Szeretem azt a szabadságot a fúzióban, ami benne rejlik. Ebben a stílusban tudom kifejezni, és kreatív csatornába terelni, mindazt, ami bennem van: a fájdalmat, szenvedélyt, örömöt, az erőmet, a Harcost, a Nőt...

Pécs - Indzsi Deniz

Pécs - Indzsi Deniz

A hastáncot, mint tradicionális táncot öt éves koromban kezdtem el tanulni a nagymamámtól, aki a törökországi Izmírből származott. Tőle kaptam a nevemet is, melyet ma művésznévként használok: Inci (ejtsd: Indzsi), jelentése gyöngy, valamint Deniz, jelentése tenger. Mivel nyaraimat távolban élő családomnál töltöttem, alkalmam volt megismerni az ottani csodálatos kultúrát, így a tánckultúrát is. Tanulhattam többek között török folklór táncokat: harci táncot, kardtáncot, körtáncokat és természetesen hastáncot, melynek tudománya - ahogy az hagyományosan szokás - anyáról leányra szállt felmenőim között. Szinte minden hétvégén összejött az a rokonokból, barátokból álló női társaság, akik csak úgy, saját maguk szórakoztatására hastáncoltak. Ezekre a bulikra ma is szívesen gondolok vissza.

Tuti menü