Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hastánc oktatás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Ranadance - Szolnok [5. oldal]
részletek »

Hastánc oktatás képes leírás: Ranadance - Szolnok [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: hastancoktatas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 100 db
Ranadance tánciskola

Ranadance tánciskola

Igényes hastánc műsorok és hastánc tanítás kis csoportokban - hagyományos és kortárs megközelítésben is. A hastánc függetlenített mozdulatokra és néhány lépésre épülő mozgásfajta. A függetlenített mozgás egyrészt azt jelenti, hogy egy-egy testrészt a többitől elszigetelve mozgatunk, másrészt azt, hogy a gerinc egy-egy szakaszát függetlenítve mozdítjuk. Minél jobban tudunk izolálni, annál tudatosabban őrizzük meg, illetve állítjuk vissza a gerinc mozgékonyságát, kímélve a hétköznapokban túlterhelt kulcspontokat (C1-C2, C7-T1, T11-T12, T12-L1, L5-S1). És természetesen minél jobban tudunk izolálni, annál szebbek lesznek a mozdulatok. Eredete és története találgatásokkal teli. Három közkeletű elmélet szól az eredetéről: az egyik szerint törzsi termékenységi táncból; a másik szerint mezopotámiai szakrális prostitúcióból (a meddő asszonyok a templomokban rituálisan szeretkeztek az arra járókkal, és jutalmul az együttlét gyümölcse, ha megfogant, az övék maradt); a harmadik szerint törzsi szülőtáncokból fejlődött ki. Ha érdekel a hastánc eredete és története, ajánlom Wendy Buonaventura, Serpent of the Nile: Women and Dance in the Arab World című könyvét. Ma sokféle szerepet tölt be. Egyiptomban többnyire szórakoztató látványosság, termékenységi táncként lakodalmakon fordul elő. Nyugaton, ahol hastáncként, orientális táncként, raqs sharqiként ('a Kelet tánca'-ként) nevezik meg...

Ranee - Farkas Renáta

Ranee - Farkas Renáta

Minden kedves érdeklődőt az Aranytíz Művelődési Központba várok szeretettel, ahol parkettás, tükrös teremben, kellemes környezetben sajátíthatják el a hastánc mozdulatait. Az órák bemelegítéssel kezdőnek, melyek a gerinctorna és jóga elemein alapszanak. Bp., VI., Andrássy út 26. Bejárat a Hajós u. felől Bp., V. Arany János u. 10., I. emelet, Legyezőterem

Révész Judit - Oriental Fantasy

Révész Judit - Oriental Fantasy

Hastánc nagyon sokoldalú és sokrétű műfaj, így folyamatosan lehet és kell is tanulni! Ezért a tanítás mellett is folyamatosan képzem magam és igyekszem fejleszteni a tudásomat! Részt veszek magyar és külföldi mestertanárok kurzusain is: Sefirah, Tóth Bea, Hadia, Leyla Jouvanna, Sahra Saeeda, Magdy el-Leysi...

Rihana - Békásmegyer

Rihana - Békásmegyer

A hastáncot sok millióan űzik korra és testalkatra való tekintet nélkül szerte a világon. Kíméletes mozgásforma, mely a rohanó stresszel teli életünkbe felüdülést és kikapcsolódást hoz. Varázslatos keleti zenék, hangulatos órák várnak minden kedves érdeklődőt!

Salimah - Szolnok és környéke

Salimah - Szolnok és környéke

Jelenleg Szolnokon, Törökszentmiklóson és Besenyszögön tartok órákat felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Kezdő szintű óráimon megismerkedhetsz az orientális tánc alapmozdulatainak helyes kivitelezésével, minikombinációkat tanulhatsz és egy-két eszköz használatával is ismerkedhetsz. (pl. bot, fátyol). Haladó szinten belemélyülünk az orientális táncon belül létező műfaji sajátosságokba (mozdulatvilág, ritmusok, hangszerek) Max: 9 fős csoportokban tanulunk életkor és tudásszint szerint differenciálva. Magánórát, fellépést és versenyre felkészítést vállalok.

Sárvár - Novák Viktória

Sárvár - Novák Viktória

A Tribe Paganicae egy ma Magyarországon még kevéssé ismert stílus, az ún. tribal-fusion-worlddance, azaz törzsi-fúziós-világtánc jeles képviselője. Ez a tánc egyesíti az észak afrikai nomád törzsek, az indiai kultikus és bollywood stílusú táncokat, mai modern streetstyle, flamenco, vaudewille stb. stílusú táncokkal. Az előadás hangulatát mindig a választott zene stílusa határozza meg, de egységesen jellemző rá a fajsúlyos mozdulatok, és a dinamikus zene hipnotikus hatása.

Sefirah  oktató DVD-k

Sefirah oktató DVD-k

Oriental Dance Academy Hungary - Magyarország első hastánc akadémiája. Friss hírek, workshopok és minden ami hastánc!

Selima hastánc - Tóth Csilla

Selima hastánc - Tóth Csilla

Hastáncoktatás, fellépések rendezvényeken Budapesten és Vácon. 2003-ban ismerkedtem meg az orientális tánccal a Szeráj Hastánciskola keretein belül. A hastánc alapjait Balogh Máriától (Shira) tanultam, aki a mai napig még mindig tud újdonsággal szolgálni ebben az igazán sokrétű és magával ragadó táncban. Ezen kívül tudásomat folyamatosan fejlesztettem külföldi tanárok workshopjain is: Mahmoud Reda, Orit Maftsir, Nour, Hadia, Amar Gamal, Saida, Magdy El Leisy... 2010 januárjában elindítottam az első önálló csoportomat Vácon.

Hirdetés
Seymen Krisztina Nurgül - Pécs

Seymen Krisztina Nurgül - Pécs

9 éves korom óta táncolok. Több műfajt is kipróbáltam, de ami legközelebb áll a szívemhez az a roman havasi, a török cigánytánc és az azzal rokon török hastánc. 2000-ben ismerkedtem meg vele és rögtön bele is szerettem. Ez az, amelyben igazán ki tudom fejezni önmagam. Csodálatos érzés, amikor állok a színpadon és megszűnik körülöttem minden, nem létezik más csak a zene és én. Fellépéseket vállalok szólóban és csoportosan is, bővebb infó a honlapomon. Boldogsággal tölt el a tanítás is: az, amikor segíthetek másoknak, hogy megtalálják és megerősítsék magukban a nőt, valódi értékeiket, az önbizalmukat. 4 éves kislányommal születésétől kezdve táncolunk együtt, közös táncainkat - melyet közös játéknak is nevezhetek - , a szeretet és meghittség járja át. 2009 novemberében fejeztem be a Balla Tünde Aziza által vezetett hastáncoktatói képzést, /PL-2597 FAT akkreditált. Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam. Hiszem, hogy aki akar tanulni, az mindig talál rá lehetőséget. Török kapcsolataim révén folyamatosan fejlesztem magam. A hastánc mellett más táncokkal is foglalkozom. Moderntánc órákra járok. Tanultam szakrális indiaitánc alapokat és bollywood-ot is.

Shira - Szeráj hastánciskola

Shira - Szeráj hastánciskola

Shira vagyok. Jelenleg a Szeráj Hastánciskola vezető tanáraként Budapesten a harmadik kerületben tanítok. Az egyiptomi stílus lágysága dinamikája, változatossága fogott meg legjobban, így az óráimon nagyrészt a raqs sharki mozgásanyagát tanítom.

Siklós - Kelet rezdülése orientális tánccsoport

Siklós - Kelet rezdülése orientális tánccsoport

2002 elején egy rövid hastánc tanfolyamon találkoztunk. Megízleltük, megszerettük és az akkori csapatból négyen együtt maradtunk. Lelkesen gyakoroltuk a megtanult mozdulatokat, koreográfiát. Még ez év őszén sikerült kapcsolatba kerülnünk a Mahasti stúdió oktatójával, Elter Évával (Nazreen). Ő lett az oktatónk, aki igazán bevezetett a hastánc rejtelmeibe. Tudásunk bővülésével bátrabbak lettünk, fellépéseket vállaltunk szűkebb és tágabb környezetünkben. Egyre többen kerestek meg minket, hogy szeretnének velünk táncolni. Sokan jöttek, sokan lemorzsolódtak, sokan maradtak.

Siófok - Pirgl Enikő

Siófok - Pirgl Enikő

Pirgl Enikőnek hívnak, gyermekkorom óta álmodoztam arról, hogy egyszer majd hastáncosnő lehetek... 18 éves koromban, 2003-ban beiratkoztam első tánctanárnőm, Kéhl Kata hastánc óráira és megváltozott minden...a tánc lett az Életem.

Szeged - Aisha hastánc

Szeged - Aisha hastánc

2003 februárja óta foglalkozom hastánccal. Számomra a hastánc nem csupán egy tánc a sok közül, hanem önmegvalósítás, érzelemkifejezés. Nem szükséges hozzá partner, így bármikor művelhetem, akár örömömben vagy bánatomban. Hastánc tanulmányaimat Czeglédi Editnél kezdtem, másfél évig az Afro-Jazz tánccsoportban, majd a Nadah hastáncnál fejlesztettem tovább tudásomat. Táncoktatói oklevelet szereztem Azizánál, 2007. szeptemberében.

Székesfehérvár - Bornemisza Kata

Székesfehérvár - Bornemisza Kata

A hastánc szép kéz és láb mozdulatokkal keretezett nőies, szép tánc. Az első mozdulatoktól a színpadig hosszú út vezet. Segíthetek neked, amennyiben engem választasz. Vállalok versenyfelkészítést, koreografálást, és workshopok tartását klasszikus, modern, folk, fúziós táncok témakörében. Csoportos illetve magánórák keretében tartom az óráimat. 2003-2009-ig intenzíven tanítottam elsősorban Székesfehérváron. Az általam alapított Jáde hastánc csoportot mindig is nagy siker övezte a környéken.

Székesfehérvár - Ízisz Varázslat

Székesfehérvár - Ízisz Varázslat

Az Ízisz Tánccsoport megalkotói Pálfy Éva és Pálfy Regina. A hastánc varázslatos világa sok-sok évvel ezelőtt lopózott be az életünkbe. Mindig is foglalkoztatott minket a lebbenő fátylak birodalma és a mögötte rejlő titkok felfedezése. Első személyközi találkozásunk 2003-ban történt egy székesfehérvári orientális gála alkalmával, melynek szépsége, zenéje, mozdulatvilága azonnal magával ragadott bennünket. A nézőtéren ülve, csak erősödött bennünk az elhatározás, szeretnénk megtanulni ezeket a csodálatos mozdulatokat és később színpadon szerepelni. A tánc technikai alapjait Bornemisza Katától sajátítottuk el. A sok gyakorlásnak és munkának köszönhetően a gála után egy évvel, mi is felállhattunk arra a színpadra, ahol előző évben még csak álmélkodva figyeltük az előadó művésznőket. Évekig a Jade Produkció tagjaiként szerepelhettünk, így sok lehetőséget kaptunk tánctudásunk bemutatására. A Jade Produkcióból kiemelkedve 2007 elején megalkottuk saját tánccsoportunkat, az Ízisz Varázslatot. 2007 nyarán Kupovits Barbara Kyrával és a Nílus gyöngyeivel Görögországba, Paraliára utaztunk, hogy tudásunkat még magasabb színvonalra emeljük. A fantasztikus oktatásnak, jó szervezésnek és csoportmunkának köszönhetően, fellépőként vehettünk részt a Görög esteken. A nagy sikerre való tekintettel 2008-ban is Paralián táboroztunk, ahol a Bellydance Superstars egyik kiemelkedő tagja Stevie Cabaret t

Szolnok - Shilla

Szolnok - Shilla

A mai hastánc Manapság a hastánciskolákban a raksz sarki (a Kelet tánca) nyugati, revü-elemekkel gazdagított változatát tanítják leginkábbű. A hastáncot bárki megtanulhatja, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, és persze az is fejleszthető. A lágy és nőies mozdulatok nemcsak esztétikusak, hanem a feszültségeket is fellazítják, erősítik az öntudatot, és az egész testet fitten tartják. A hastánctól egy dolgot nem érdemes várni, nem fogyaszt, esetleg egy kicsit deréktájékon. De hastánchoz nem is árt egy kis hastáji súlytöbblet. A hastánc eszközei a fátyol, az ujjcintányér, a bot, bokacsörgő. A leggyakoribb kiegészítő a fátyol, mely titokzatossá, még kecsesebbé teszi a táncot. A hastánc elemei megtalálhatók a néptáncokban is, a törzsi hastáncot főleg csoportosan táncolják, kiegészítésül kardot, botot használnak.

Tuti menü